Ένταση στα Ίμια! (pics)

Τουρκική ακταιωρός μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στα Ίμια ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες, καθώς ξεκίνησε η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας που σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκει αντιμέτωπους τους ψαράδες, που διεκδικούν μεγαλύτερο μέρος από το αλίευμα. Μάλιστα, τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζουν  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  10 Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή βρέθηκαν “τετ α τετ” με την τουρκική ακτοφυλακή.

Οι τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή μπήκαν σημερα το πρωί σε τουρκικά χωρικά ύδατα πλησιάζοντας στα 50 εκατατοστά το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι δέκα ψαράδες έφτασαν στα Ίμια από την Κάλυμνο και τη Λέρο ενω μαζί τους ήταν Και το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Οι Έλληνες πέρασαν αρκετές φορές τα Ίμια ενώ μερικοί από τους ψαράδες προσπάθησαν να αγκυροβολήσουν.

Μέχρι και ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα έφτασαν στις 11.30 το πρωί πάνω από τα Ίμια τα οποία παρέμειναν στον αέρα για λίγο και μετά αποχώρησαν.

Οι ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή καταδιώχθηκαν  από την τουρκική ακτοφυλακή γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα