Ένταση στη Μεσόγειο!

Ρωσικά πολεμικά πλοία έτρεψαν σε φυγή υποβρύχιο του ΝΑΤΟ

Υποβρύχια του ΝΑΤΟ παρακολουθούν τα ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο, κατήγγειλε την Τετάρτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και ανακοίνωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Μόσχας έτρεψαν σε φυγή ένα ολλανδικό υποβρύχιο που είχε σταλεί για παρακολούθηση στην περιοχή.

Την Τετάρτη, η ρωσική «ναυτική ομάδα έρευνας και επίθεσης, αποτελούμενη από τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοία «Severomorsk» και «Vice-Admiral Kulakov», εντόπισε σε κοντινή απόσταση το υποβρύχιο του ολλανδικού Πολεμικού Ναυτικού και προσπάθησε να το προσεγγίσει για παρακολούθηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση  του ρωσικού υπουργείου.

Το ολλανδικό πλοίο εντοπίστηκε εύκολα από τα ρωσικά σκάφη καθώς βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από αυτά. «Τα (ρωσικά) πλοία ακολούθησαν τους επικίνδυνους ελιγμούς του ολλανδικού υποβρυχίου και το εξώθησαν να εγκαταλείψει την περιοχή» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Μόσχα προειδοποίησε σχετικά με το περιστατικό ότι οι «αμήχανες προσπάθειες του ολλανδικού Πολεμικού Ναυτικού και οι επικίνδυνοι ελιγμοί σε άμεση γειτνίαση με τη ρωσική ναυτική ομάδα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει μια αρκετά μεγάλη αρμάδα στη Μεσόγειο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μοναδικό της αεροπλανοφόρο, προκειμένου να συνεπικουρήσει στην αεροπορική εκστρατεία που διεξαγάγει στη Συρία, όπου βοηθά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο κατά των εξεγερμένων ανταρτών και του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Σχετικά άρθρα