Ένταση στη Νομική

Eνώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Νομική Σχολή της Αθήνας στην οδό Σόλωνος, καθώς έχει αποκλειστεί η είσοδος της σχολής δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από τη Νομική Σχολή, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, όμως, αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στη Σχολή, διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή εκδήλωσης που θα γινόταν αργότερα το απόγευμα σε συμπαράσταση στον ισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως καταγγέλει ο εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου η είσοδος δεν επιτρέπεται τόσο στον ίδιο όσο και στον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως ειπε, λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε μια από τις ομιλήτριες στην εκδήλωση και όταν εκείνος και ο κ.Παπαδάκης βγήκαν για να μάθουν τι συνέβαινε βρέθηκαν και οι ίδιοι απέναντι στα ΜΑΤ. «Χωρίς κανένα λόγο. Πρόκειται για τσαμπουκά», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα το απόγευμα είχε προγραμματισθεί να γίνει στη Νομική εκδήλωση προς ένδειξη συμπαράστασης στον καταδικασμένο για τη 17 Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διεκδικεί άδειες. Μάλιστα, ο ισοβίτης της 17Ν επρόκειτο να παρέμβει τηλεφωνικά στην εκδήλωση, όπως είχαν από μέρες ενημερώσει οι οργανωτές της σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ωστόσο, από χθες επικρατεί ένταση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έγγραφο της Νομικής που έφθασε στον Κορυδαλλό ζητά να αποτραπεί η συγκεκριμένη παρέμβαση. Η εκδήλωση συμπαράστασης στον Κουφοντίνα αναβλήθηκε.

Σχετικά άρθρα