Εντοπίστηκε αγνοούμενος ζωντανός στο Euroferry Olympia

Είναι καλά στην υγεία του

Ένα άτομο εντοπίστηκε μέσα στην πρύμνη του πλοίου από διασώστες στην ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του και έχουν επικοινωνήσει μαζί του οι διάσωστες.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές μέλη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να διασώσουν από το φλεγόμενο πλοίο άλλα δύο άτομα, έναν Βούλγαρο και έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής.

 

Με δεδομένο ότι αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή, από το πρωί της Κυριακής, οι προσπάθειες επικεντρώνονται αυτή την ώρα στη ρυμούλκησή του προς την Κέρκυρα. Μέχρι και πριν από λίγη ώρα, το πλοίο βρισκόταν στη βόρεια πλευρά του νησιού και ο στόχος φαίνεται πως είναι να ρυμουλκηθεί προς την Κασσιόπη, σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια να ρίξουν τις υψηλότατες θερμοκρασίες που επικρατούν στο πλοίο, λόγω της φωτιάς. Εκτιμάται ότι η θερμοκρασία στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς κελσίου. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ βρίσκονται δίπλα από το Euroferry Olympia, σε ετοιμότητα, ώστε να ανέβουν στο πλοίο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και να πραγματοποιήσουν έρευνες για τους αγνοούμενους επιβάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακούγονται ακόμη και τώρα εκρήξεις από το πλοίο, που είναι παραδομένο στις φλόγες.

 

Σχετικά άρθρα