Εντοπίστηκε βλήμα στο Κορδελιό (video)

Θα εκκενωθεί η περιοχή για 6 ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετά τον εντοπισμό βλήματος στην περιοχή του Κορδελιού κοντά στο πρατήριο της ΕΚΟ.

Το παλιό οξειδωμένο βλήμα εντοπίστηκε από σκαπτικό μηχάνημα. Χρονολογείται γύρω στο 1940-44, φαίνεται να είναι γερμανικό και βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων. Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης του στρατού, προκειμένου να το εξετάσουν και να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βλήμα είναι μεγαλύτερο από ανάλογες περιπτώσεις. Αυτήν την ώρα γίνεται άντληση όλων των καυσίμων του πρατηρίου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 16:00. Ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης του βλήματος, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 22.00.

Πλήρης εκκένωση της περιοχής

Για να ξεκινήσει η απομάκρυνση πρέπει να εκκενωθεί πλήρως η περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων από το πρατήριο.

Η διαδικασία εκκένωσης θα αρχίσει στις 16:00. Συγκεκριμένα, θα κλείσει ο δρόμος μπροστά από το πρατήριο και η αστυνομία, με τηλεβόες και κατ’ ιδίαν, θα ενημερώσει όλους τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να απομακρυνθούν από την περιοχή μέχρι τις 22:00.

Σχετικά άρθρα