Επένδυση 120 εκατ. από ΔΕΘ

Για ανανέωση του εκθεσιακού κέντρου

Mελέτη εντός του 2017 θα πραγματοποιήσει η ΔΕΘ-ΗELEXPO με αντικείμενο την ανάπλαση του χώρου και την ανανέωση των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της εταιρείας Τάσος Τζήκας.

Η μελέτη περιλαμβάνει και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκατ. ευρώ αφορούν σε νέες υποδομές, όπως ξενοδοχείο κ.ά. Παράλληλα, με τη σύνταξη της μελέτης θα αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης για την υλοποίηση της επένδυσης.

Μεταξύ των σεναρίων που θα εξετασθούν είναι και η ένταξη του έργου στο πακέτο Γιούνκερ κατά το πρότυπο που εντάχθηκε η χρηματοδότηση εκθεσιακού κέντρου στο Παρίσι. Παράλληλα, η διοίκηση προχωράει στον σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων εκθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η διοργάνωση μιας νέας τουριστικής έκθεσης στην Αθήνα (Helexpo Maroussi) από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2017 με τίτλο Greek Travel Show (Ελληνικές Διακοπές).

Οι στόχοι της νέας έκθεσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, επιτυγχάνοντας άμεσες πωλήσεις στο ευρύ κοινό, αλλά και να ενημερώσει λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν τους δυνητικούς ταξιδιώτες για τα τουριστικά πακέτα από τους εκθέτες. Σημειώνεται ότι η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΘ-ΗΕLEΧPO θα επιδιώξει τη διοργάνωση μιας έκθεσης τεχνολογίας με τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης. Αλλωστε, τιμώμενη χώρα για το 2017 στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα είναι η Κίνα. Για πρώτη φορά το 2017 η εταιρεία θα συνδιοργανώσει μία αγροτική έκθεση στη Λάρισα σε συνεργασία με τον Δήμο της περιοχής, ενώ συζητάει στην Καστοριά την ανάληψη της διοργάνωσης της έκθεσης γούνας.

Σχετικά άρθρα