Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ!

Τα νέα σχέδια για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Με απόλυτη πλειοψηφία και τη συναίνεση όλων των εταίρων της κοινοπραξίας εγκρίθηκε το επενδυτικό πλάνο ύψους 180 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει τη μορφή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΛΘ ΑΕ εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των εκπροσώπων των εταίρων της Κοινοπραξιας το Επενδυτικό Σχέδιο που περιλαμβάνει τόσο τις υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ όσο και τις υπόλοιπες επενδύσεις.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει στην πράξη την ομόθυμη απόφαση του επενδυτικού σχήματος που ανέλαβε πριν έναν σχεδόν χρόνο την τύχη του Λιμένα Θεσσαλονίκης να αναβαθμίσει τις υποδομές και τον εξοπλισμό του λιμανιού, με στόχο την εδραίωση της θέσης του, στη Βαλκανική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ως κύριου κέντρου παροχής μεταφορικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πλάνο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα πολιτικού μηχανικού για την επέκταση του προβλήτα, την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων πλοίων, μετά την αναβάθμιση του λιμανιού, καθώς και έργα γενικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο ΟΛΘ έχει ξεκαθαρίσει ότι πέραν των υποχρεωτικών έργων ύψους 180 εκατ. ευρώ, πρόκειται να προχωρήσει και σε νέες επενδύσεις και αγορά επιπλέον εξοπλισμού, με σκοπό να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Έτσι, και καθώς θα προχωρούν τα αντίστοιχα έργα, η Θεσσαλονίκη θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο για όλα τα Βαλκάνια, καθώς παράλληλα με τα έργα στο λιμάνι θα αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο logistics, αξιοποιώντας τόσο την οδική όσο και τη σιδηροδρομική σύνδεση.

Σχετικά άρθρα