Έπεσαν… καμπάνες στη Θεσσαλονίκη

Για μάσκες και μετακινήσεις εκτός νομού

Τέσσερα πρόστιμα επέβαλαν αστυνομικοί χθες, Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη για μη χρήση μάσκας και τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου:

για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(8) στην Αττική,

(6) στο Βόρειο Αιγαίο,

(4) στη Θεσσαλονίκη και

(4) στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 263 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(23) στην Κεντρική Μακεδονία,

(12) στη Θεσσαλονίκη,

(8) στη Θεσσαλία,

(7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(6) στη Βόρειο Αιγαίο,

(5) στην Ήπειρο,

(4) στη Στερεά Ελλάδα,

(4) στη Δυτική Ελλάδα,

(3) στην Αττική,

(3) στην Πελοπόννησο και

(1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί 817 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 16 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 613 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 599 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σχετικά άρθρα