Έπεσε πολεμικό αεροσκάφος

Στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Η Τουρκία έκανε σήμερα γνωστό ότι αεροσκάφος τύπου MiG-23, που πιθανόν ανήκει στην πολεμική αεροπορία της Συρίας, συνετρίβη στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, στη συριακή πλευρά, και ότι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου, ο οποίος ενεργοποίησε πιθανόν το σύστημα εκτίναξης κι ενδεχομένως κατέληξε σε τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ότι τα στελέχη ομάδας διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο, όπως υποστήριξε, ενδεχομένως συνετρίβη στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν εντοπίστηκαν οι πιλότοι.

«Το MiG-23, που πιστεύεται ότι ανήκει στη συριακή πολεμική αεροπορία, συνετρίβη στη συριακή πλευρά των συνόρων» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Ο κυβερνήτης πιθανόν χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης και κατέληξε σε οποιαδήποτε πλευρά… Βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Δεν είναι σαφές γιατί συνετρίβη το αεροσκάφος. Ενδεχομένως να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες» τόνισε.

Πηγή από τον συριακό στρατό επιβεβαίωσε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ότι η πολεμική αεροπορία της Συρίας έχασε επαφή με ένα μαχητικό αεροσκάφος που βρισκόταν σε αποστολή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία κι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου.

Σχετικά άρθρα