Έπεσε το Facebook και… «σηκώθηκε» το Pornhub! (pic)

Το 6ωρο κρασάρισμα έστειλε τους χρήστες στο πορνό!

Τη Δευτέρα, Facebook και Instagram «έπεσαν», με σάιτ και εφαρμογές να μην είναι προσβάσιμα στους χρήστες όλου του κόσμου για περίπου 6 ώρες. Χωρίς τα αγαπημένα τους social, ο κόσμος βρήκε παρηγοριά… αλλού.

Ένα από τα πιο δημοφιλή σάιτ πορνό στον κόσμο, το PornHub είδε κατακόρυφη αύξηση στους χρήστες του κατά τη διάρκεια του μπλακ άουτ.

«Τα νέα στοιχεία του Insight για το Pornhub για τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη δείχνουν τι έκανε ο πλανήτης ενώ Instagram, Facebook και Whatsapp είχαν κατέβει» σχολιάζει ο ερωτικός ιστότοπος σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με το PornHub, η κίνηση στον ιστότοπο είδε αύξηση έως και 10,5% – κάτι που ισούται με ακόμα περίπου 500 χιλιάδες χρήστες την ώρα, ενώ οι υπηρεσίες του Facebook είχαν πέσει.

Τότε οι χρήστες είχαν αυξηθεί μέχρι και 19%.

«Αμέσως μετά την πτώση, η κίνηση στο PornHub αυξήθηκε μέχρι 11% στη 1:00 το βράδυ. Η αύξηση νωρίς το βράδυ ήταν ακόμα πιο δραματική, φτάνοντας μέχρι και πάνω από 19%» σχολίαζε τότε ο ερωτικός ιστότοπος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη πως η «σιωπή» που διήρκεσε περισσότερο από έξι ώρες τη Δευτέρα προκλήθηκε από ένα σύστημα που ελέγχει όλο το δίκτυό τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτηση, το Facebook είπε πως το εργαλείο ελέγχου του προγράμματος είχε ένα σφάλμα και δεν κατάφερε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, οι μηχανικοί της εταιρείας αποκάλυψαν πως το τεράστιο πρόβλημα σε Facebook, Instagram και WhatsApp προκλήθηκε από αλλαγές στη διαμόρφωση βασικών δρομολογητών.

«Η ομάδα μηχανικών μας διαπίστωσε πως οι αλλαγές διαμόρφωσης σε βασικούς δρομολογητές που συντονίζουν την κυκλοφορία δικτύου μεταξύ κέντρων πληροφοριών προκάλεσε προβλήματα που διέκοψε αυτήν την επικοινωνία» αναφερόταν σε σχετική ενημέρωση.

πηγή: sputniknews.gr

Σχετικά άρθρα