«Έπεσε» το τελευταίο οχυρό του ISIS

Ηττήθηκε το Χαλιφάτο

Το Χαλιφάτο ηττήθηκε. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχασαν τον έλεγχο και του τελευταίου οχυρού τους, τη Μπαγκούζ. Αυτό μεταδίδει το FOX news που παραδέχεται πως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Μεταδίδοντας live τα γεγονότα από την Συρία, δημοσιογράφος του Fox News μεταφέρει πως στο σημείο εδώ και ώρα επικρατεί «ησυχία». Και εξηγεί πως λέγοντας «ησυχία» εννοεί πως δεν πέφτουν, πλέον βόμβες και δεν ακούγονται πυροβολισμοί.

«Είναι η πρώτη φορά από τότε που βρισκόμαστε στη Συρία εδώ και πέντε ημέρες ότι οι βόμβες έχουν σταματήσει να πέφτουν και οι πυροβολισμοί δεν ακούγονται. Είμαστε μάρτυρες του τέλους του χαλιφάτου – της βίαιης αυτοκρατορίας που κάποτε είχε υπό τον έλεγχο της πάνω από 8 εκατομμύρια ανθρώπους – αποτελεί παρελθόν», μεταδίδει το FOX news.

«Τα στρατεύματα εδώ κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες του ISIS. Οι σημαίες δεν κυματίζουν πια στην πόλη, προκαλώντας τον τρόμο», μεταδίδει το Fox.

Να σημειωθεί πως κανένας από τους εναπομείναντες ηγέτες του Χαλιφάτου δεν πιάστηκε στην πόλη αφού εγκατέλειψαν τους άνδρες τους που μάχονταν μόνοι. Το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη είναι απερίγραπτο.

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που ο ISIS είχε υπό την κυριαρχία του την περιοχή οι «ρίζες» του ήταν τόσο βαθιές που για να ηττηθεί χρειάστηκε να ισοπεδωθούν ολόκληρα χωριά. Οι εικόνες καταστροφής εκτείνονται για μίλια και οι κρατήρες θυμίζουν πόσο κρίσιμος ήταν ο ρόλος της αμερικανικής αεροπορίας που βομβάρδιζε θέσεις των ακραίων ισλαμιστών.

Σχετικά άρθρα