Επιδημία για τις γάτες στην Θεσσαλονίκη

Οι λόγοι για τους οποίους “εξαφανίζονται”

Σχεδόν τον μισό αδέσποτο γατοπληθυσμό της Θεσσαλονίκης έχει εξολοθρεύσει επιδημία λοιμώδους περιτονίτιδας, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις, επισείοντας την προσοχή σε όλους τους φιλόζωους.

“Πρόκειται για μία συνήθως θανατηφόρα, ανίατη ασθένεια που επηρεάζει μόνο τις γάτες και δεν μεταδίδεται σε άλλα ζώα ή τον άνθρωπο” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης “Νοιάζομαι”, Εύη Καλαϊτζίδου. Όπως εξηγεί, από τη στιγμή που προσβληθεί το ζώο, δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλιο και το ζώο πεθαίνει γρήγορα.

“Δείγματα πάντως, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια εξάπλωσης της ασθένειας, έχει ήδη στείλει στην Αγγλία η φιλόζωη Χριστιάνα Καραθανάση και περιμένουμε τα αποτελέσματα” προσθέτει. Σημειώνει, δε, ότι όλοι όσοι φροντίζουν αδέσποτες γάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η ασθένεια μεταδίδεται εύκολα, μέσω του νερού και των κοπράνων, και μπορεί να τη “μεταφέρουν” σε γάτες που τυχόν έχουν στα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα

«Ξεκάρφωτος» έκανε παρέλαση! (video)

Να πάρει μέρος στην στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη θέλησε ένας νεαρός. Τι κι αν δεν είχε καμία σχέση με κάποια από τις ομάδες που παρέλασαν; Αυτό δεν τον εμπόδισε να βρεθεί μπροστά από τα κιγκλιδώματα και να παρελάσει… με καμάρι. Ωστόσο έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς λίγα μέτρα πριν τις εξέδρες των επισήμων και […]