Επιδείνωση του καιρού

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και σκόνη

Επιδεινώνεται και πάλι ο καιρός από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Σκόνη από την Αφρική αναμένεται στα ανατολικά και βόρεια.   Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, τοπικά Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές: Μακεδονία, Θράκη Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

 

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου Νησιά ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

 

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.   Κυκλάδες, Κρήτη Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

 

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.   Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

 

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα