Επίδομα 800 ευρώ: Τότε θα καταβληθεί

Αναλυτικά τα ποσά

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και το πότε θα καταβληθούν.

Περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αναμένεται να τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο καθώς το μέτρο της ειδικής αποζημίωσης αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου. Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 890 εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι δηλωθούν σε αναστολή για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 800 ευρώ, στις γιορτές από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Το πλήρες ποσό αναμένεται να λάβουν κοντά στις γιορτές οι εργαζόμενοι στους κλάδους τουρισμού, επισιτισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και μεταφορών.

Αντίθετα, όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Αττικής που κλείνουν με κρατική εντολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα λάβουν:

• 640 ευρώ από το κράτος για 24 ημέρες αναστολής και αναλογία μισθού από τον εργοδότη για τις πρώτες 6 ημέρες (5 εργάσιμες Δευτέρα 2 – Παρασκευή 6 Νοεμβρίου).

Αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν με κρατική εντολή από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, θα λάβουν για τον Νοέμβριο:

• 746,5 ευρώ από το κράτος για 28 ημέρες αναστολής και

• αναλογία μισθού από τον εργοδότη για την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα