Επίδοξος βιαστής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Κυκλοφορεί στην πόλη

Διαμένοντες στην περιοχή της Καμάρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τοιχοκόλλησαν σε πολυκατοικίες και κάδους σκουπιδιών αφίσα με τίτλο «Δύο λόγια στον επίδοξο βιαστής της Γειτονιάς».

Στο συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο υπογράφουν οι «Γειτόνισσες», αναφέρεται πως: «Πρόσφατα σε μια γειτονιά του κέντρου της πόλης, κοπέλα δέχθηκε άγρια επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας της από άγνωστο άντρα. Είναι γνωστό ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τώρα, κάποτε ή πέρσι.

Από το μισογυνικό βλέμμα, το σεξιστικό γέλιο, την άνεση με την οποία παραβιάζουν τα όρια μας, την καταδυνάστευση των επιθυμιών μας, από την τόσα χρόνια «εκπαίδευση» στον ανδρισμό, μέχρι τον ίδιο τον βιασμό, αναγνωρίζουμε μια κοινή διαδρομή: Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άνδρες καθημερινοί.

Εμείς ως γυναίκες που κατοικούμε στο κέντρο, επιλέγουμε να μην κλείνουμε τα αυτιά μας σε τυχόν φωνές που μπορεί να ακουστούν κάποιο βράδυ, μεσημέρι ή και πρωί. Μόνο η επαγρύπνηση και η αλληλεγγύη μας αποτρέπουν τέτοια περιστατικά. Η ανοχή μας είναι μηδενική. Σε ψάχνουμε» καταλήγουν.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα