Επιδρομή ενόπλων σε ελληνικό τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

Συνέλαβαν 25 ναυτικούς

Σε συναγερμό είναι οι Ελληνικές Αρχές καθώς τάνκερ με ελληνική σημαία που είναι στον Περσικό κόλπο δέχθηκε επίθεση από ένοπλους και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το έχουν καταλάβει πλήρως.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία και το οποίο βρίσκεται στον Περσικό κόλπο στα διεθνή ύδατα δέχθηκε επίθεση από ένοπλους οι οποίοι έχουν καταλάβει το πλοίο.

Το πλήρωμα είναι 25 ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες ενώ το υπουργείο Εξωτερικών με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι σε ανοιχτή γραμμή αυτή την ώρα προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Το ελληνόκτητο πλοίο έχει καταληφθεί από μία ομάδα ενόπλων οι οποίοι προσγειώθηκαν εκεί με ελικόπτερο. Το ελικόπτερο είναι ιρανικό. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το OPEN ενδέχεται και δεύτερο πλοίο να έχει δεχθεί επίθεση.

Το γεγονός θεωρείται αντίποινα για το περιστατικό που είχαμε πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο και το οποίο σταμάτησε λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

Σχετικά άρθρα