Επικυρώθηκε η ποινή στον Ψωμιάδη

Για παράβαση καθήκοντος

Την ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 – 2009 επικύρωσε σήμερα ο Άρειος Πάγος στον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ τον αθώωσε για την κατηγορία της απιστίας.

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης τον είχε καταδικάσει για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για απιστία σε άλλους 8, αλλά τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση.

Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορήθηκε, καθώς με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών, κατά περίπτωση, υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), ενώ παράλληλα μείωσε τα ποσά των προστίμων. Τα 17 πρόστιμα μειώθηκαν συνολικά κατά 24.660 ευρώ.

Ακόμη, αποδόθηκε στον κ. Ψωμιάδη το αδίκημα της απιστίας, καθώς λόγω των μειώσεων των προστίμων μειώθηκαν τα έσοδα της Νομαρχίας.

Κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο που τελικά οδήγησε στην αθώωσή του για το αδίκημα της απιστίας.

Σχετικά άρθρα