Επίσημο: Παράταση σχολικού έτους, όχι προαγωγικές εξετάσεις (vid)

Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, γυμνασίων και των λυκείων. Επίσης, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου καθώς και το ότι στις 14 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η υπουργός Παιδείας ξεκίνησε την ενημέρωσή της λέγοντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Για την ακρίβεια, γνωστοποίησε πως παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται οι μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες στις 10 Μαΐου με τα self test, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων να αποτελούν τα βασικά «όπλα» για το άνοιγμα.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test, η κ. Κεραμέως είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σχετικά άρθρα

Έρχεται το Playstation 4!

Στις 13 Δεκεμβρίου θα κάνει ντεμπούτο στη χώρα μας το PlayStation 4, η νέα παιχνιδομηχανή της Sony. Από την ημέρα λανσαρίσματος του PS4 και έως την 31η Δεκεμβρίου του 2013, θα κυκλοφορήσουν σε Blu-ray Disc 15 τίτλοι των Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS) και πολυάριθμα παιχνίδια συνεργαζόμενων εταιρειών ανάπτυξης και παραγωγής από ολόκληρο […]