Επεισόδια στο Παρίσι (video)

Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές

Μεγάλης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στους δρόμους του Παρισιού, μετά το τέλος διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση στα εργασιακά.

Ομάδες κουκουλοφόρων προκάλεσαν καταστροφές σε καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, σε τράπεζες και σε δημόσια κτήρια, ενώ υπήρξαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, σε διάφορα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και σημαντικό αριθμό προσαγωγών. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Οι αντιδράσεις των φοιτητών και των μαθητών στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, έγκειται στο γεγονός ότι προβλέπονται περικοπές επιδομάτων, μειώσεις μισθών, καθώς και αλλαγές στα όρια συντάξεων και στις προϋποθέσεις. Χαρακτηρίζουν μνημονιακού χαρακτήρα τα μέτρα, ενώ μαζί με τους μαθητές διαδήλωσαν και συνδικάτα.

Σχετικά άρθρα