Επιστολή Τσίπρα σε Ζωή

Ανοιξε τη Βουλή αμέσως

Την άμεση σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, για την ψήφιση της συμφωνίας, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην επιστολή του, ο πρωθυπουργός επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία επιβάλλει την άμεση σύγκληση. Μάλιστα, για να προλάβει τις αντιδράσεις- όπως σημειώνει- προτείνει να κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο ώστε να διανεμηθεί στους βουλευτές εγκαίρως.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τσίπρα προς την πρόεδρο της Βουλής:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου».

 

Σχετικά άρθρα