Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες!

Μπορεί οι κάμερες να μην έδειξαν όλα όσα έγιναν κατά την απρόκλητη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια μέσα στη Βουλή, αλλά το χρονικό της επίθεσης αποκαλύπτεται από την έκθεση του διοικητή της Φρουράς.

Ήταν δυο αστυνομικοί της Φρουράς της Βουλής εκείνοι που εμπόδισαν τον χρυσαυγίτη βουλευτή να βιαιοπραγήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του διοικητή της Φρουράς, που βρίσκεται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και το οποίο φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής.

«Την 13.25 ώρα και ενώ τον λόγο είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης Ηλίας, έμπροσθεν του εδράνου διέσχιζε τον διάδρομο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δένδιας Νικόλαος με σκοπό να εξέλθει της Ολομέλειας. Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας ένεκα της παρουσίας του βουλευτή της ΝΔ άρχισε να φωνασκεί, να υβρίζει και προέταξε το χέρι του στον αριστερό βραχίονα του πρώην υπουργού» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, οι αστυνομικοί της Φρουράς έδρασαν ακαριαία και ήταν παρόντες τη στιγμή πουτ σημειώθηκε το πρωτοφανές επεισόδιο. «Άμεσα αστυνομικοί της ΥΑΒΕ, οι οποίοι ήσαν παρατεταγμένοι με εντολή του υπογράφοντα έξωθεν των θυρών της Ολομέλειας, αντελήφθησαν τις φωνές και εισήλθαν στην Ολομέλεια. Διαπιστώνοντας το επεισόδιο προσέτρεξαν μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Δήμα Χρήστο, λαμβάνοντας θέση ανάμεσα των δύο βουλευτών σχηματίζοντας τοίχο, προκειμένου να εμποδίσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη Ηλία να προβεί σε βιαιοπραγία κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δένδια Νίκου. Άμεσα εισήλθαν εντός της Ολομέλειας οι ειδικές ομάδες, οι οποίες είχαν συγκροτηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Ενώ είχαν εισέλθει οι ανωτέρω ομάδες της ΥΑΒΕ, ο προεδρεύων Μπαλαούρας Γεράσιμος καλούσε παρατεταμένα τη φρουρά, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία τους, καθόσον οι αστυνομικοί ήτο με πολιτική περιβολή όπως είχαν διαταχθεί και ενεργούσαν.

Ο υπαστυνόμος Α’ αντιλαμβανόμενος ότι ο πρόεδρος δεν είχε αντιληφθεί την είσοδο της φρουράς μετέβη στη θέση του προεδρεύοντα και ανέφερε ότι η αστυνομική φρουρά ευρίσκετο εντός της αιθούσης, πράγμα το οποίο μεταγενέστερα γνωστοποίησε και ο ίδιος ο προεδρεύων».

Υπάρχει επίσης αναφορά στην αποβολή του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα της Ολομέλειας, με απόφαση του Μάκη Μπαλαούρα, αλλά και των επεισοδίων που προκάλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των αστυνομικών δυνάμεων και την αποφασιστικότητα αυτών, ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί με την εντολή του προέδρου και των αστυνομικών και εξήλθε συνοδεία αστυνομικών της Ολομέλειας. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν ρίψη νερού από πλαστικά μπουκάλια προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη στάση του βουλευτή Κασιδιάρη Ηλία. Αφού είχε εξέλθει της Ολομέλειας ο εν λόγω βουλευτής, στη βόρεια είσοδο συνέχιζε να υβρίζει με διάφορες φράσεις» καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Αυτή είναι η Φρουρά της Βουλής

Η συνεχής έκκληση του Μάκη Μπαλαούρα “φρουρά, φρουρά” κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έκανε τη… Φρουρά της Βουλής ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα όχι μόνο στα social media.

Διευθυντής της είναι ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος, προερχόμενος από την Κρατική Ασφάλεια. Στη Φρουρά υπηρετούν 245 αστυνομικοί, οι οποίοι υπάγονται σε πέντε τμήματα της υπηρεσίας. Το πρώτο τμήμα είναι της Τάξης και Τροχαίας, το οποίο ελέγχει τους εξωτερικούς χώρους της Βουλής. Το δεύτερο είναι η Ασφάλεια, υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν εντός του Κοινοβουλίου. Τα υπόλοιπα τρία τμήματα είναι των Διαπιστεύσεων, αρμόδιο για τον έλεγχο όσων εισέρχονται και εξέρχονται από τη Βουλή, Προσωπικού και Διαχείρισης. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι οι δυσκολότερες περιπτώσεις που είχαν να διαχειριστούν εντός της Βουλής ήταν τρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή, η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ιδιαιτέρως απαξιωτική απέναντι και στους αστυνομικούς, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες ύβρεων και απαξιωτικών εκφράσεων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι χυδαίες ύβρεις του Κασιδιάρη κατά την αποβολή του από την Ολομέλεια, οι οποίες καταγράφηκαν από κάμερα δημοσιογράφων, είναι… light μπροστά στα όσα λέγονται όταν δεν υπάρχουν κάμερες.

Δένδιας: Είμαι στόχος τους

«Αποτελώ στόχο τους, επειδή έπραξα το συνταγματικό μου καθήκον και έστειλα την αναφορά με τις δικογραφίες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2013, αλλά απατώνται αν νομίζουν ότι θα καμφθώ» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή.

Σε ερώτηση αν το επεισόδιο στη Βουλή λειτούργησε αποπροσανατολιστικά για την κοινή γνώμη, τόνισε ότι «ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου, δεν διανοείται από την πλευρά του να υποκύψει στον πειρασμό να ανταποκριθεί στο “κλείσιμο του ματιού”» από τη ΧΑ και ότι αντιλαμβάνεται τις θεσμικές ευθύνες του» και επισήμανε: «Εύχομαι να μην ξανασυμβούν στο μέλλον, ατυχή, το λιγότερο, περιστατικά, όπως το ολίσθημα του ταξιδιού κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών μαζί με βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος στο Καστελόριζο».

Σημείωσε ότι για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ «οφείλει να δώσει εξηγήσεις το υπουργείο και η ηγεσία της Δικαιοσύνης», και προσθέτει ότι «τα συνεχή προβλήματα στη διεξαγωγή της δίκης δημιουργούν μια εικόνα που δεν τιμά την πολιτεία και επιτρέπει να αιωρούνται πάσης φύσεως ερωτήματα για το λόγο που αυτά συμβαίνουν».

Πηγή: newsit

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Οι κάμερες της βουλής είναι δώρο απ΄ τον κ Μαρινάκη; Γι αυτό κι αυτές δε δείχνουν τι συμβαίνει μέσα στη βουλή;

  2. Τους αστυνομικους τους απαξιωνουν χροοοονια τωρα,οι οργανωσεις που μας κυβερνουν !!!!
    Το τραγικο ειναι οτι υπαρχουν ακομα ερειφια που τους ψηφιζουν,ευελπιστωντας
    σε ενα βολεμα,σε ενα καβατζωμα,ενω οι υπολοιποι ας κοψουν το λαιμο τους !!!
    Αυτοι ειμαστε κυριοι, και οποιος δεν το παραδεχεται κοιμαται ορθιος η απλως βολευεται !!!!

Comments are closed.