Επίθεση με μαχαίρι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί από αυτή

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε απόψε έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα σε ότι αφορά την επίθεση στο Βέλγιο, εν ζωή αλλά σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο άνδρας που επιτέθηκε στους δύο στρατιώτες που περιπολούσαν στο κέντρο των Βρυξελλών.

Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον άνδρα αυτόν αφού τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Σύμφωνα με την εισαγγελία, πρόκειται για έναν 30χρονο που δεν ήταν γνωστός στις αρχές για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο ύποπτος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες. Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο χέρι, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTBF.

Εκτός από αστυνομικούς, στους δρόμους των Βρυξελλών περιπολούν και στρατιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το 2015 αλλά και στην ίδια τη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές του 2016. Τον Ιούνιο στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σχετικά άρθρα