Επίθεση με βιτριόλι: Έκπληκτη η ΕΛ.ΑΣ με το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Τι αναφέρει η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Αννα Κανδαράκη

Την ώρα που στενεύει ο κλοιός γύρω από τη μαυροφορεμένη γυναίκα στην επίθεση με το βιτριόλι, οι αστυνομικοί είναι έκπληκτοι με το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος.

Όπως εξηγεί στο OPEN Ελλάδα η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Αννα Κανδαράκη, υπάρχουν αρκετά εγκλήματα, τα οποία οι δράστες έχουν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια αλλά πρόκειται για ψυχικά ασθενή άτομα. «Μην πέφτουμε στην παγίδα να θεωρούμε ότι επειδή έχει οργανωθεί πολύ καλά ένα έγκλημα, δεν μπορεί να σημαίνει ότι έχει και λογική δομή από μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η ίδια επισημαίνει ακόμη ότι «η εμμονή του δράστη υπολογίζεται στις κινήσεις που θα κάνει με μαθηματική ακρίβεια» και τονίζει ότι για την επίθεση με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο παράγοντας της ζήλιας.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στην 33χρονη Ιωάννα, η κυρία Κανδαράκη σημείωσε ότι η γυναίκα αυτή (το θύμα της επίθεσης δηλαδή) δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτή την τραυματική εμπειρία που θα τη βιώνει για όλη της τη ζωή αλλά έχει να αντιμετωπίσει και μια περιέργεια και ένα στιγματισμό για το τι κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Σχετικά άρθρα