Επίθεση με βιτριόλι: Για απείθεια το ένταλμα σύλληψης

Σίγουρη η ΕΛΑΣ για τα στοιχεία

Ανατροπή στην υπόθεση της σύλληψης της 35χρονης, την οποία θεωρούν οι αστυνομικοί ως τη βασική ύποπτο για την επίθεση με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα Π. στα μέσα Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, σε πρώτη φάση, η 35χρονη συνελήφθη για απείθεια προς τους αστυνομικούς και όχι για την επίθεση με το βιτριόλι. Αυτό σημαίνει πως μέχρι αυτή την ώρα, η Αστυνομία δεν έχει «κλείσει» το ζήτημα, κάτι που πιθανώς να γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί δεδομένο πως η 35χρονη είναι η δράστις της επίθεσης παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η 35χρονη που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεν έχει ομολογήσει την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι η δράστις και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το μεσημέρι της ίδιας μέρας συνεχάρη τους αστυνομικούς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Γιατί είναι σίγουρη για τα στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN το κίνητρο για να επιτεθεί η ίδια στην 33χρονη Ιωάννα ήταν η ερωτική αντιζηλία και όλα ξεκίνησαν από ένα αίτημα φιλίας στο Facebook ανάμεσα στο σύντροφό της και την 33χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη από την ώρα που προσήχθη στις Αρχές και εντοπίστηκαν στο σπίτι της η περούκα, η τηλεκάρτα και τα γάντια ήταν σίγουροι ότι αυτή ήταν η δράστιδα.

Η 33χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος που εργαζόταν στην Καλλιθέα, σε κοντινή απόσταση από τον τόπο εργασίας της Ιωάννας και είχε φιλική σχέση με την 33χρονη. Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη υποπτευόταν ότι ο σύντροφός της είχε σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, παρά μόνο το αίτημα φιλίας στο facebook που είχε υποπέσει στην αντίληψη της συλληφθείσας, πλέον, 35χρονης. Στην κατοχή της βρέθηκε η περούκα που φορούσε κατά την επίθεση, καθώς και η «επιχειρησιακή» τηλεκάρτα, αλλά και η καπαρντίνα με την οποία είχε καμουφλαριστεί. Ενα ακόμη στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι η 35χρονη πέταξε βιτριόλι στην Ιωάννα είναι το ότι το κινητό της 35χρονης τις επίμαχες ώρες, πριν και μετά την επίθεση δηλαδή, ήταν απενεργοποιημένο.

Οι αστυνομικοί μετά την προσαγωγή της 35χρονης στη ΓΑΔΑ μετέβησαν στην οικία της στου Ζωγράφου και έψαξαν όλα τα στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση, μεταξύ αυτών το θερμό, στο οποίο βρισκόταν το καυστικό υγρό, κάτι το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει βρεθεί. Ο σύντροφος της 35χρονης, πάντως, κατέθεσε στις Αρχές την Τετάρτη και είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ιωάννας έκανε σαφές ότι η Ιωάννα δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση με την ύποπτη και ουδέποτε την είχε αναφέρει στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη δεν βρισκόταν στον αρχικό κύκλο των υπόπτων και η εμπλοκή της στην υπόθεση προέκυψε στη συνέχεια από ένα ειρωνικό σχόλιο στο Facebook.

Σχετικά άρθρα