Επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» (vid)

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη με σχετική ανακοίνωση

Περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν χθες (16/1) το βράδυ στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso”, στο Παγκράτι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τις εφημερίδες, ανέβηκαν στα γραφεία, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές.

Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή

Οι δράστες εξαφανίστηκαν πριν καταφθάσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ λίγο αργότερα την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο Ρουβίκωνας δημοσιοποίησε βίντεο από την έφοδο και σε σχετικό κείμενο ανέλαβε την ευθύνη της, κάνοντας αναφορά και στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Αναλυτικά:

«Ο χώρος της κιτρινίλας, η δημοσιογραφία του σκανδάλου, της κλειδαρότρυπας, των εκβιασμών και της κοινωνικής παθογένειας δεν είναι κάτι αθώο, που απλά στοχεύει στα «κατώτερα ένστικτα» μιας μερίδας αναγνωστών. Από πάντα ήταν συνδεδεμένος αυτός ο χώρος με την ακροδεξιά, με τον διάχυτο εκφασισμό. Από πάντα εξυπηρετούσε τον νεοσυντηρητισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τις διακρίσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Ο φερόμενος ως ηγέτης του «Ρουβίκωνα», σε ανάρτηση του στο Facebook γράφει: «Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτηρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Πώς τους γνωρίζουμε; Έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες. Και επιλέγουμε κάθε φορά με βάση τις συνθήκες που και πότε θα παρέμβει η ομάδα. Να προσέχετε τι γράφετε. Να είστε καλά παιδιά ε;».

Σχετικά άρθρα