Επίθεση στον φύλακα του ΑΠΘ!

Άλλη μία “μαύρη σελίδα” στην ιστορία του Πανεπιστημίου

Επίθεση με μπουνιές από εξωπανεπιστημιακούς δέχτηκε φύλακας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με μαρτυρία καθηγητή του πανεπιστημίου αλλά και μεταπτυχιακού φοιτητή, ομάδα περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων, κυρίως χρήστες ναρκωτικών, πιθανότα Έλληνες και αλλοδαποί μαζί, επιτέθηκαν στον φύλακα ο οποίος προσπαθούσε να τους απομακρύνει από τον χώρο της πλατείας Χημείου.

Κάποιοι από την ομάδα των συγκεκριμένων ατόμων γρονθοκόπησαν τον φύλακα, σε σώμα και πρόσωπο, προκαλώντας του αμυχές, ενώ του έσπασαν τα γυαλιά του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν κάποιες ημέρες έγινε αστυνομική επιχείρηση η οποία οδήγησε σε δεκάδες συλλήψεις.

«Η οργανωμένη πιάτσα έσπασε και το κύκλωμα εξαρθρώθηκε. Όμως τις τελευταίες ημέρες έχει ενσκήψει άλλο φαινόμενο. Ομάδες των 6-7 περιθωριακών και παραβατικών, χρηστών κατά κύριο λόγο, τριγυρνούν μέσα στο campus κάνουν μεταξύ τους αγοραπωλησίες μικροποσοτήτων, αλλά είναι ιδιαίτερα επιθετικοί και επικίνδυνοι. Είναι και ημεδαποί και αλλοδαποί (σε χωριστές παρέες) κυρίως Αλγερινοί», αναφέρει στο Voria.gr καθηγητής του ιδρύματος ο οποίος μίλησε ανώνυμα.

Σύμφωνα με φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στην ομάδα κατά των ναρκωτικών, μία εθελοντική ομάδα η οποία έχει επιδείξει σημαντική δράση τους τελευταίους μήνες, «πλέον το εμπόριο δεν γίνεται όπως πριν από μερικές ημέρες, κατά τρόπο απροκάλυπτο. Γίνεται με ραντεβού αλλά όταν αργεί το βαποράκι δημιουργείται μεγάλη ένταση. Οι φύλακες προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση, να απωθήσουν βαποράκια και χρήστες έξω από το campus, αλλά αντιμετωπίζουν το έργο τους είναι πολύ δύσκολο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με μαχαίρια».

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα