Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Αυγενάκη

Τι αναφέρει το κόμμα για τον υφυπουργό αθλητισμού

Με ανακοίνωσή του το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα στον Λευτέρη Αυγενάκη μετά την τη μετατροπή των μόνιμων προσλήψεων σε οκτάμηνες συμβάσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μεθοδεύεται μέσω κοινής ένταξης 599 θέσεων γυμναστών, υδραυλικών, κηπουρών, ηλεκτρολόγων και άλλων ειδικοτήτων, που όλες μαζί ονομάσθηκαν “αθλητικές”, σε προκήρυξη για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σήμερα, πρωταπριλιά γαρ, ανακοινώθηκε η μετατροπή της αναγκαίας και ήδη δρομολογημένης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού 249 ατόμων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, σε προκήρυξη οκτάμηνων συμβάσεων. Μεθοδεύεται μέσω κοινής ένταξης 599 θέσεων γυμναστών, υδραυλικών, κηπουρών, ηλεκτρολόγων και άλλων ειδικοτήτων, που όλες μαζί ονομάσθηκαν «αθλητικές», σε προκήρυξη για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Και για αυτό πανηγυρίζουν.

Η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των ΕΑΚ με μόνιμο προσωπικό είχε δρομολογηθεί από την ΓΓΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το 2019-2020.

Αυτό έγινε βεβαίως, αφού η τότε κυβέρνηση κατάφερε να σπάσει την μνημονιακή αναλογία ένα προς πέντε που είχε επιβληθεί για όλο τον δημόσιο τομέα, επί προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ. Μια αναλογία προσλήψεων προς τις αποχωρήσεις που είχε οδηγήσει σε υποστελέχωση και προβλήματα λειτουργίας των ΕΑΚ. Και φυσικά όποτε χρειάστηκε, οι ανάγκες σε κρίσιμες ειδικότητες -ναυαγοσώστες, τεχνικό προσωπικό κλπ- καλύφθηκαν μέσα από διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να μη μείνει κλειστό κανένα Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ούτε για μια ημέρα.

Ταυτόχρονα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να αναφέρει τι θα κάνει για τους 1145 γυμναστές που ήδη εργάζονταν στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους και για τους 194 γυμναστές του προγράμματος της κολύμβησης, τα οποία διεκόπησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοινώνει την ένταξη 350 θέσεων γυμναστών για τους δήμους. Κι αυτό υποτίθεται για πρώτη φορά, όταν είναι γνωστό ότι εκατοντάδες είναι οι γυμναστές που εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζονται στους Δήμους μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ρωτάμε λοιπόν, αυτοί οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε κάποια από τις πρόνοιες για τις πληττόμενες ομάδες, ή θα μείνουν επί ξύλου κρεμάμενοι;

Θα πληρώσει η ΓΓΑ το ποσό που της αντιστοιχεί για τα επιδοτούμενα προγράμματα των δήμων που διεκόπησαν ή ευκαιρίας δοθείσης θα καταργήσει τα προγράμματα;
Δυστυχώς, εν μέσω πανδημίας, ο ελληνικός αθλητισμός διαθέτει έναν υφυπουργό, που για 364 ημέρες το χρόνο όλα τα κάνει για πρώτη φορά και την πρωταπριλιά λέει ακόμα δυο εσκεμμένα ψέματα.

Σχετικά άρθρα