Έρχεται η πρώτη αγορά ακινήτου με bitcoin!

Προς πώληση πολυτελή έπαυλη στο Λονδίνο που δέχεται και ψηφιακό νόμισμα

Μια πολυτελής έπαυλη στο Λονδίνο αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, που αναμένεται να βγει προς πώληση αυτόν τον μήνα, θα μπορούσε να γράψει ιστορία στον χώρο των ακινήτων στη Βρετανία, καθώς για την αγορά της γίνονται δεκτά και… τα bitcoin!

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων London Wall πουλάει το εξαώροφο κτίριο που βρίσκεται στη συνοικία του Νότινγκ Χιλ στο δυτικό Λονδίνο έναντι του ποσού των 18 εκατομμυρίων λιρών (20 εκατομμύρια ευρώ) και ελπίζει πως θα βρει έναν αγοραστή που θα είναι πρόθυμος να καταβάλει το αντίτιμο στα γνωστά κρυπτονομίσματα.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι η αρχή μιας τάσης διότι πιστεύουμε στην ιδέα του bitcoin ως μια δίκαιη και διαφανή μέθοδο μεταφοράς χρημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να βασίζεσαι σε τρίτα μέρη» δήλωσε ο Νεντ Ελ Ιμάντ, συνέταιρος στην εταιρεία, στο Thomson Reuters Foundation.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η καταβολή του αντίτιμου με τη χρήση κοινών νομισμάτων, όπως η λίρα, θα είναι αποδεκτή ωστόσο η εταιρεία ελπίζει να κάνει τη συναλλαγή με τη χρήση των bitcoin προκειμένου να δείξει στους επενδυτές ότι το να αγοράζουν ακίνητα με το ψηφιακό νόμισμα είναι ένας τρόπος επιχειρείν χωρίς πολλή φασαρία.

Βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας, η τιμή της έπαυλης ισοδυναμεί με περίπου 4.200 bitcoin.

Παρά τον δημοφιλή χαρακτήρα του bitcoin, οι συναλλαγές στον τομέα των ακινήτων είναι σπάνιες, εν μέρει επειδή το ψηφιακό νόμισμα είναι ασταθές και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη μετατροπή του σε κοινό νόμισμα θα ήταν πολύ δαπανηρή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα