Έρχεται και στην Ελλάδα

Το Playstation VR

To σύστημα εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation 4 της Sony θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη ημέρα και στην Ελλάδα. Αν και η τιμή του για την ελληνική αγορά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, το PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στα 399 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Sony, με την κυκλοφορία του το PS VR θα προσφέρει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) στο ευρύ κοινό, καθώς όλα τα εγκατεστημένα PS4 είναι απολύτως συμβατά μαζί του. “Το PlayStation VR οδηγεί το PS4 στο επόμενο επίπεδο διαδραστικής εμπειρίας gaming”, αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Στην ετήσια παρουσίαση, στο πλαίσιο της E3 στο Λος Άντζελες, η Sony αποκάλυψε ως συνήθως τα σχέδια της για τους επερχόμενους τίτλους στο PS4, όπως και μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών ειδικά για το PlayStation VR εμπειριών, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Farpoint (Impulse Gear), Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission (Electronic Arts) και Batman: Arkham VR (RockSteady και Warner Bros Interactive Entertainment).

Επίσης, ειδικά για τα παιχνίδια πρώτου προσώπου (FPS) η Sony ανακοίνωσε ένα νέο περιφερειακό, το PS VR Aim Controller, το οποίο κάνει πιο εύκολο το χειρισμό τους στον τρισδιάστατο χώρο. Το πρώτο παιχνίδι που θα είναι συμβατό το νέο χειριστήριο της Sony είναι το Farpoint, πίσω από το οποίο βρίσκεται μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο.

Το PS4 παραμένει η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία του PlayStation, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και οι ανακοινώσεις νέων τίτλων στη σκηνή του Shrine Auditorium στο Λος Άντζελες φαίνεται πως ικανοποίησαν τα εκατομμύρια των gamers. Τα Worldwide Studios της Sony Interactive Entertainment αποκάλυψαν τρία νέα φιλόδοξα games: το God of War, το Spider-Man και το Days Gone.

Το God of War, την ανάπτυξη του οποίου έχει αναλάβει το Santa Monica Studio άνοιξε την παρουσίαση με την αποκάλυψη της ανανεωμένης εμπειρίας gameplay που εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για τον θρυλικό χαρακτήρα, Kratos. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Bear McCreary, συνθέτης της μουσικής του God of War, αποκάλυψε με τη βοήθεια ζωντανής ορχήστρας το μουσικό θέμα του παιχνιδιού.

Το ντεμπούτο του Spider-Man στο PS4 εισαγάγει τους παίκτες για πρώτη φορά σε μια αυθεντική νέα ιστορία του Spider-Man και έναν κόσμο που αναπτύσσεται μέσω της στενής συνεργασίας της Insomniac Games, με τη Marvel και το San Mateo Studio.

Ακόμα, το Days Gone σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Bend Studio, το οποίο παρουσίασε ένα τρέιλερ που εστιάζει σε μια ιστορία απώλειας και μετάνοιας με φόντο ένα ιδιαιτέρως ρεαλιστικά αποτυπωμένο ερημικό τοπίο της Βορειοδυτικής Αμερικής.

Σχετικά άρθρα