Έρχεται κινητό με εννέα κάμερες

Οι εταιρείες συνεχώς θέλουν να εξελίσσονται

Πίσω στο 2015, η Light είχε κάνει την έκπληξη με την παρουσίαση μιας πρωτοποριακής compact point-and-shoot κάμερας που διέθετε 16 φακούς για να προσφέρει στον χρήστη ποιότητα λήψεων εφάμιλλη με αυτήν των DSLRs. Η Light L16 κυκλοφόρησε στην αγορά την επόμενη χρονιά σε περιορισμένο αριθμό, ενώ τώρα ακούγεται ότι θέλει να φέρει την τεχνολογία των πολλαπλών φακών και στα smartphones.

Σύμφωνα με την Washington Post, η Light έχει ετοιμάσει ήδη ορισμένα πρωτότυπα smartphones με 5 έως 9 φακούς στο πίσω μέρος. Κάθε φακός διαθέτει διαφορετικό διάφραγμα και στο τέλος συνδυάζονται όλες οι λήψεις για να δημιουργήσουν μια τελική εικόνα πολλών megapixels. Σημειώνεται, επίσης, ότι η τοποθέτηση τόσων φακών δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πάχος της συσκευής.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Light συνεργάζεται με κάποια άλλη εταιρεία για την κατασκευή του smartphone, αλλά δεν αποκλείεται η επίσημη ανακοίνωση να γίνει μέσα στο 2018. Σε ό,τι αφορά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, ενώ η τιμή του λογικά θα κινείται στα επίπεδα της L16 (κοντά στα €1500).

Σχετικά άρθρα