Έρχεται μίνι καύσωνας!

Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Ηλιόλουστος ο καιρός όλη την εβδομάδα που διανύουμε με άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα υφιστάμενα μετεορολογικά στοιχεία, από τη Δευτέρα (29/6) έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο (με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ), και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας (με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη).

Στους προγνωστικούς χάρτες, του meteo.gr, που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τη Δευτέρα 29/06 και την Τρίτη 30/06, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

 

Καλοκαιρινός αναμένεται να είναι καιρός σε όλη την χώρα τη εβδομάδα που διανύουμε, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 37, 38 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και 39, δημιουργώντας ένα «μίνι» καύσωνα, μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές αναμένεται να κατεβαίνουν αρκετά κατά την διάρκεια της νύχτας.

Από τις επόμενες ημέρες, πολύ θερμές αέριες μάζες από περιοχές της βόρειας Αφρικής, θα αρχίζουν να πλησιάζουν την χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη τη νότια Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα