Έρχεται ο «Σερίφης» της υπαίθρου

Ποιος ο ρόλος του τοπικού αστυνομικού

Θέμα ημερών είναι ο εγκαινιασμός του θεσμού του τοπικού αστυνόμου, του γνωστού από την Αμερικανική ύπαιθρο, σερίφη, σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας που καταργήθηκαν οι αστυνομικοί σταθμοί.

Το πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα διαβουλευσεων των δήμων και των αστυνομικών διευθυντών που διαπίστωσαν τα κενά που δημιουργήθηκαν σε 25 περιοχές της χώρας μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και το «λουκέτο» σε αστυνομικά τμήματα.

Ο αστυνομικός- σερίφης θα φέρει μια ειδική κονκάρδα και θα στεγάζεται σε χώρο όπου θα του παραχωρηθεί από τον δήμαρχο της εκάστοτε περιοχής.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε απομακρυσμένες περιοχές όλων των περιφερειών της χώρας και σκοπός του θα είναι η διεκπεραίωση καθημερινών ζητημάτων, η υποβολή αναφορών στον διοικητή του τμήματος που υπάγεται και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλύτερη επαφή των πολιτών με την αστυνομία.

Ο…σερίφης θα υπάγεται σε αστυνομικό τμήμα της εκάστοτε περιοχής και θα λαμβάνει απόσπαση στην απομακρυσμένη περιοχή που θα κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του.

Σχετικά άρθρα

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και 5.2 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, σημειώθηκε στις 01.15 στην Κεφαλονιά. Επίκεντρο του σεισμού είναι η περιοχή των Βαρδιάνων, 11χλμ ΝΔ του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χλμ. Λόγω της επαναλειψιμότητηας του φαινομένου (είναι ο τρίτος μεγάλος σεισμός […]