Έρχονται διαφημίσεις στο Netflix

Πότε αναμένεται η μεγάλη αλλαγή

Στο τέλος του 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο του Netflix. Σύμφωνα με τους The New York Times, η εταιρεία ανέφερε σε ενημερωτικό σημείωμα στους υπαλλήλους της ότι στοχεύει να εισάγει ένα νέο συνδρομητικό πακέτο χαμηλότερης τιμής με διαφημίσεις, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από ότι αναμενόταν, δηλαδή ακόμα και στο τέλος του 2022.

Ειδικότερα, το Netflix δήλωσε ότι αυτό το πακέτο θα ξεκινήσει πιθανά τους τελευταίους μήνες του 2022, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Στόχος της νέας αυτής προσθήκης, είναι ο περιορισμός της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ή αλλιώς ένα «αγκάθι» που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η συνδρομητική πλατφόρμα εδώ και καιρό.

Πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία δημοσιεύοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα γνωστοποίησε στους επενδυτές πως η βάση των συνδρομητών της συρρικνώθηκε κατά 200.000 παγκοσμίως. Μπορεί το νούμερο να μην είναι τεράστιο για μια πλατφόρμα εκατομμυρίων συνδρομητών, είναι ωστόσο ενδεικτικό του γεγονότος ότι το Netflix έχει «πέσει σε τοίχο». Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της πλατφόρμας, ενδέχεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το χαστούκι ήταν μεγάλο για τη streaming πλατφόρμα, η οποία ήλπιζε πως θα είχε προσελκύσει 2,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές μέσα στο τρίμηνο, σε σύγκριση με τους 4 εκατομμύρια νέους χρήστες που είχε καταφέρει να αποκτήσει το 2021 μέσα στην αντίστοιχο χρονική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 7,78 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 7,93 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η Netflix ανέφερε καθαρά κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις για κέρδη 2,89 δολαρίων/μετοχή.

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο της πτώσης οφείλεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού η απόσυρση του Netflix από τη Ρωσία στοίχησε τους 700.000 συνδρομητές της χώρας. Συγχρόνως, η αύξηση τιμών που προηγήθηκε τον Ιανουάριο, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άλλοι 600.000 συνδρομητές.

Εν τέλει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 το Netflix προσέλκυσε 1,1 εκατομμύρια νέους χρήστες, για να αντισταθμίσει κάπως την κατάσταση και να φτάσει στον τελικό απολογισμό των -200,000 συνδρομητών. Των ανακοινώσεων, ακολούθησε «βουτιά» για τη μετοχή της εταιρείας η οποία έπεσε στα «τάρταρα» (-20%) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street .

 

Σχετικά άρθρα