“Έρχονται 1.650.000 Σύροι μετανάστες”

Βρίσκονται ήδη στα παράλια της Τουρκίας δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών

«Πρέπει να πάνε προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, να βγάλουν 3μηνες άδειες παραμονής με διαδικασίες φαστ – τρακ για να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν. Να υπάρξει νεα στρατηγική για μέρισμα ευθύνης και κυρίως από το Βορρά που θέλουν η χώρα μας να γίνει θέατρο μαζικής μετάβασης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από Συρία» είπε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών.

Εκρηκτικές διατάσεις έχει λάβει το ζήτημα της εισροής παράνομων μεταναστών στη χώρα μας σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε ότι το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα οξυνθεί.

Παρεμβαίνοντας στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρατηρείται αύξηση κατά 130% των προσφύγων σε σχέση με πέρυσι ενώ συμφώνησε με την πρόταση της κυρίας Φώφης Γεννηματά να υπάρξει διακομματική επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Μιλάμε για μια έξαρση. Αυτό το ρεύμα που είναι αυξανόμενο έχει σχέση με τον πόλεμο στην Συρία. Στις τρεις συσκέψεις που έχουμε κάνει με το Λιμενικό και τους άλλους αρμόδιους παράγοντες, έχουμε πλήρη γνώση. Όπως έχουμε και γνώση τι δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα» είπε για να προσθέσει: «Στην Τουρκία βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες και οι μισοί από αυτούς είναι στα παράλια. Οι καταγεγραμμένοι από τις τουρκικές αρχές ανέρχονται σε 1,650 εκατ. πρόσφυγες. Στην Ιορδανία βρίσκονται 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και συνολικά στα παράλια της Μεσογείου 4,5 εκατομμύρια».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες «πρέπει να πάνε προς όλες τις χώρες της Ευρώπης με διαδικασίες φαστ – τρακ να βγάλουν 3μηνες άδειες παραμονής για να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν. Να υπάρξει νεα στρατηγική για μέρισμα ευθύνης και κυρίως από το Βορρά που θέλουν η χώρα μας να γίνει θέατρο μαζικής μετάβασης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από Συρία. Είναι μείζον θέμα».

Σχετικά άρθρα