Έρχονται νέες αλλαγές στα capital controls

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νέο “πακέτο” χαλάρωσης

Αν και το όριο αναλήψεων δεν θα αλλάξει, παραμένοντας στα 420 ευρώ εβδομαδιαίως, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νέο “πακέτο” χαλάρωσης των capital controls.

Οι αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο και οι οποίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, και εφόσον λάβουν την τελική έγκριση της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα αφορούν:

– Στη δυνατότητα μερικής αποπληρωμής δανείου. Σήμερα η δυνατότητα αυτή απαγορεύεται, εκτός και αν τα χρήματα προέρχονται από το εξωτερικό, και στις τράπεζες πληθαίνουν τα αιτήματα που ζητούν να δοθεί η σχετική δυνατότητα και από χρήματα του εσωτερικού.

– Στην αύξηση του ορίου για τη μεταφορά, μέσω τραπεζών ή μέσω ιδρυμάτων, πληρωμών κεφαλαίων στο εξωτερικό από φυσικά πρόσωπα, χωρίς δικαιολογητικά, από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το όριο για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους, με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, παραμένει στα 2.000 ευρώ, ενώ στα 2.000 ευρώ ή στο ισόποσο σε ξένο νόμισμα παραμένει και το όριο μεταφοράς χαρτονομισμάτων για ταξίδι στο εξωτερικό.

– Στην αύξηση του ορίου για πρόωρη λήξη των προθεσμιακών, που σήμερα περιορίζεται στα 1.800 ευρώ, εάν πρόκειται για την κάλυψη εξόδων διαβίωσης, ενώ για μεγαλύτερα ποσά επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται να πληρωθούν οφειλές προς το Δημόσιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, νοσήλια, δίδακτρα, προμηθευτές, εργαζόμενοι ή συντάξεις.

– Στη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών, προκειμένου να καταβάλλονται προνοιακά επιδόματα και να εξυπηρετηθούν κοινωνικές ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

Γάλα επί 24ωρου από αυτόματους πωλητές

Φρέσκο γάλα θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν οι Θεσσαλονικείς από σήμερα μέσω αυτόματων πωλητών σε διάφορες περιοχές της πόλης. Το γάλα προέρχεται από παραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και το προμηθεύει χύμα ο συνεταιρισμός “ΘΕΣγάλα Πιές” . Το “ΘΕΣγάλα Πιές” ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από έναν χρόνο, στην Λάρισα και πλέον έχει […]