Έρχονται στην Ελλάδα

Επένδυση πολλών εκατομμυρίων

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αμερικανική αλυσίδα αναμένεται να εγκαινιάσει, μέσα στο επόμενο δίμηνο (το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου), το πρώτο κατάστημα fast food, με το σήμα της Burger King, επί ελληνικού εδάφους το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Σε δεύτερο χρόνο, η εταιρεία μελετά, έως το τέλος τους 2015, να διαθέτει – τουλάχιστον – 5 Burger King στη χώρα μας εστιάζοντας στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς επίσης και σε κάποιο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” της αμερικανικής αλυσίδας fast food.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της διοίκησης της Burger King είναι στην επόμενη 3ετία να έχει παρουσία στην Ελλάδα με τουλάχιστον 30 καταστήματα εστιάζοντας στα μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, όπως φυσικά και σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι τα σχέδια της εταιρείας, για την επέκταση της στην Ελλάδα, γνωστοποίησε, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Jose Cil, πρόεδρος της Burger King Worldwide σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Βασικός στόχος της αμερικανικής αλυσίδας fast food, όπως είχε αναφέρει ο Jose Cil είναι η επιθετική ανάπτυξη του σήματος σε όλο το φάσμα της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, με τη δημιουργία άνω των 10.000 νέων θέσεων εργασίας σε πέντε με επτά χρόνια.

πηγή: koolnews.gr

 

Σχετικά άρθρα