Έρευνα Alco: O Μπουτάρης καλύτερος του Ζέρβα

Οι Θεσσαλονικείς προτιμούν για Δήμαρχο τον πρώην από τον νυν

Έρευνα του MyPortal.gr που διενήργησε η εταιρεία Alco καταγράφει την άποψη των Θεσσαλονικέων για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα της πόλης.

Σύμφωνα με την έρευνα έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς δηλώνουν μη ικανοποιημένοι με τον τωρινό Δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα και θέλουν νέο Δήμαρχο. Συγκεκριμένα στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco από τις 12 ως τις 19 Απριλίου σε 700 άτομα που ψηφίζουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, το 60% των θεσσαλονικέων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον Δήμαρχο έναντι ποσοστού 33% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Στην ερώτηση «θεωρείτε πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι καλύτερος, στα ίδια επίπεδα ή χειρότερος από τον προκάτοχό του Γιάννη Μπουτάρη», το 35% τον βρίσκει χειρότερο έναντι του προκατόχου και το 24% καλύτερο ενώ το 38% τους θεωρεί στο ίδιο επίπεδο. Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας πρέπει να επανεκλεγεί ή να εκλεγεί νέο πρόσωπο», υπέρ νέου προσώπου τάσσεται το 59% ενώ το 29% επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Ζέρβα.

Όσο αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με αιχμή ζητήματα της καθημερινότητας όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση και καθαριότητα, η έρευνα αναφέρει πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης βαθμολογείται από τους πολίτες αρνητικά. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό το 68% αξιολογεί το έργο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αρνητικά, όπως και το 66% για τους χώρους στάθμευσης, το 63% για τα πεζοδρόμια, το 52% για την καθαριότητα και το 43% για τα έργα.  Αντίθετα, θετικό είναι το ισοζύγιο θετικών/αρνητικών απόψεων για θέματα όπως το πράσινο, πολιτισμός-αθλητισμός, σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Ολόκληρη η έρευνα:

ΕΡΕΥΝΑ-ΔΗΜΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ-2022-ALCO-MYPORTAL

Πηγή: MyPortal

Σχετικά άρθρα