Έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στον αντεισαγγελέα Εφετών το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε στον αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, το τελικό πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τη νομιμότητα των επίμαχων χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες με την εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή όχι αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων. Σύμφωνα με την παραγγελία στην περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων τότε ο εισαγγελέας θα ενεργήσει τα δέοντα, δηλαδή θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην παραγγελία της προς τον κ. Αθανασίου αναφέρει ότι εάν κρίνει ο ίδιος πως είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα του 2013, να το πράξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των Τραπεζών οι οποίες είχαν χορηγήσει τα δάνεια, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σχετικά άρθρα

Σπείρα οικιακών βοηθών!

Μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας σε εξέλιξη για την εξάρθρωση συμμορίας που εντοπίζει τα θύματα της μέσω αγγελιών. Οι κακοποιοί ρίχνουν ως “δόλωμα” οικιακές βοηθούς, οι οποίες στη συνέχεια ανοίγουν τα σπίτια και οι συνεργοί τους τα κάνουν “φύλλο και φτερό”. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε διάστημα δυο μηνών, τέσσερις οικογένειες επιχειρηματιών που είχαν βάλει αγγελία […]