Έρευνα στον λογαριασμό του Τραμπ

Από την Deutsche Bank

Έρευνα στον προσωπικό λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για τυχόν ύποπτες συνδέσεις με τη Ρωσία διενήργησε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η Deutsche, η οποία έχει προσφέρει σειρά επιχειρηματικών δανείων στον κ. Τραμπ, εξέτασε εάν κάποιες από τις πιστώσεις υποστηρίζονταν από ρωσικές οικονομικές εγγυήσεις. Η έρευνα αποφασίστηκε αφότου, λόγω της προεκλογική εκστρατείας στις ΗΠΑ, ο κ. Τραμπ έγινε «πολιτικά προβεβλημένο πρόσωπο», χαρακτηρισμός που απαιτεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με τη «Guardian», η εσωτερική έρευνα δεν έφερε στο φως κάποια οικονομική σύνδεση ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Μόσχα. Ωστόσο, κατόπιν πιέσεων, η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει εξωτερικό και ανεξάρτητο σύμβουλο ώστε να αξιολογήσει τη σχέση της με τον κ. Τραμπ.

Σύμφωνα με δεκεμβριανό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο κ. Τραμπ οφείλει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στη Deutsche και η τράπεζα προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τα χρέη ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει γίνει στο παρελθόν στόχος ρυθμιστικών ερευνών με την κατηγορία ότι παρείχε κάλυψη σε «μαύρες» συναλλαγές πλούσιων ρώσων πελατών της.

Σχετικά άρθρα