Εργάτης πέθανε στην Θεσσαλονίκη

Τι καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του

Την τελευταία του πνοή, την ώρα της δουλειάς, άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο 48χρονος εργάτης του Δήμου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαλιαρίδης. Πέθανε μέσα στο εργοτάξιο του Τμήματος Οδοποιίας του δήμου, από ανακοπή καρδιάς.

Ο 48χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, δούλευε για χρόνια στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου. Τους τελευταίους 2,5 μήνες, μεταφέρθηκε μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του στο Τμήμα Οδοποιίας, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που το συνεργείο του επέστρεψε στο εργοτάξιο και ξεφόρτωνε τα υλικά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το προσωπικό του οποίου επιχείρησε ανάνηψη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως μια παράμετρο που συνέβαλε στον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου τους τις συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας που επικρατούν.

Όπως λένε, στο Τμήμα Οδοποιίας απασχολούνται μόλις 10 εργαζόμενοι, όταν μόλις πριν δύο χρόνια εργάζονταν 30 και παλιότερα περισσότεροι από 70.

Σχετικά άρθρα

Επίθεση σε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ

Επίθεση σε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο, ο οποίος εκτελούσε εντολή αποκοπής του ρεύματος, λόγω οφειλών, καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ. Μάλιστα, ζητά την παραδειγματική τιμωρία του θύτη και τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο. «Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου στη Σύρο είναι ένα γεγονός που προβληματίζει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.