Ερντογάν: Απειλεί να ανοίξει τα σύνορα! (video)

Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Σφοδρή προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη νέα μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στην Άγκυρα κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία φέρει ευθύνη για τη νέα μεταναστευτική κρίση, αλλά και για την άσκηση στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

«Είναι πραγματικά αχαριστία να λένε ότι η προσφυγική κρίση πηγάζει ειδικά από την Τουρκία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα που τρυπάει βάρκες και στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες είναι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία.

«Αν ανοίγαμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα έκανε η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα έκανε πραγματικά…», Η Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπάει τις βάρκες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που ανατρέπει τα σκάφη των μεταναστών, τα βυθίζει και καταδικάζει στο θάνατο τους ανθρώπους», είπε για να προσθέσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ειλικρινής.

«Τι λένε αυτοί; Ο Μητσοτάκης και τα τσιράκια του περνούν τη μέρα τους με ψέματα, δεν συμπεριφέρονται με ειλικρίνεια και επειδή δεν λειτουργούν με ειλικρίνεια, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε στα χέρια μας στοιχεία και βίντεο που δείχνουν πώς θάβουν τους μετανάστες –παράτυπους και μη- στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Τον κόσμο μπορεί να τον εξαπατάτε, αλλά την Τουρκία δεν μπορείτε», σημείωσε.

«Η Ελλάδα ολόκληρη έχει γίνει μία αμερικανική βάση»

Αναφορικά με την Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διπλωματικά και στρατιωτικά την Αθήνα.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν εμπλέκεται στην κρίση μεταξύ Πολωνίας-Λευκορωσίας – Δόλια η στόχευση των Τουρκικών Αερογραμμών

«Δυστυχώς, για το θέμα της Αλεξανδρούπολης, δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη βάση, αλλά η ίδια η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει γίνει πλέον βάση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να υπολογίσω τον αριθμό των αμερικανικών βάσεων που υπάρχουν εντός της Ελλάδας. Η Αμερική διαθέτει τόσες πολλές στην Ελλάδα. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί είναι μια ολόκληρη Ελλάδα να έχει γίνει σχεδόν βάση της Αμερικής. Η Αλεξανδρούπολη είναι απλώς μια μικρή περιοχή.

Γιατί γίνονται όλα αυτά αυτή τη στιγμή; Γιατί; Όταν ρωτάμε είτε τον Μπάιντεν, είτε οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνάς μας τους ομολόγους τους υπεκφεύγουν, δεν είναι ειλικρινείς. Ο γείτονας που διάλεξαν είναι ο λάθος γείτονας. Δεν είναι σωστή η στάση που κρατούν στο Αιγαίο μαζί με την Ελλάδα.

Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ είναι μέλη του ΝΑΤΟ, το ίδιο και η Ελλάδα. Αφού η Αμερική είναι η χώρα που δίνει τη μεγαλύτερη στήριξη, τότε εμείς γιατί αντιπαρατιθέμεθα μεταξύ μας; Εντός του ΝΑΤΟ είτε σε αριθμό στρατιωτών, είτε σε υλική υποστήριξη η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη 7άδα μετά τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν είναι στην ίδια κατάσταση, η Ελλάδα είναι πολύ πίσω. Εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας, εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς είμαστε η ασφάλεια αυτής της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση Οικονόμου για απειλές Ερντογάν

Μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απείλησε με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ε.Ε. και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» σημείωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η χώρα μας αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά άρθρα