Αίσχος: Aποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί

Πολλές αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», κάνοντας μάλιστα αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και τον βασιλιά Φίλιππο.
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ταγιάνι, έγιναν πριν από ένα περίπου χρόνο στα Σκόπια, όπου εκεί είχε παραστεί ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεταδόθηκαν χθες από τον ΑΝΤ1.

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», σημείωσε ο κ. Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο, ως Ευρωπαίος Επίτροπος.

Η γνωστοποίηση των θέσεων του κυρίου Ταγιάνι, προκάλεσε και τις έντονες αντιδράσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών. Ο κύριος Ταγιάνι αποδεικνύεται όχι μόνο ανιστόρητος, αλλά και επιπόλαιος», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδεικνύεται ο πρόεδρος όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και αγεωγράφητος, λυπάμαι», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από την ευρωομάδα της ΝΔ.

«Φανταστείτε η μητέρα του κυρίου Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες, ελπίζω να τις ανασκευάσει.»

Αντιδράσεις μέσω Twitter υπήρξαν και από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, που έγραψε: «Το όνομα της χώρας είναι ΠΓΔΜ. Η Μακεδονία, ο τόπος που γεννήθηκαν Αλέξανδρος και Φίλιππος είναι στην Ελλάδα. Μεγάλο σφάλμα Πρόεδρε», αλλά και τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη: «Ο Αν. Ταγιάνι υπέπεσε σε θεσμικό κ ιστορικό ατόπημα. Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οφείλει δημόσια επανόρθωση. Ο Πρόεδρος του ΕΚ οφείλει να τηρεί έμπρακτα τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ για την FYROM. Αύριο το πρωί, του αποστέλλω σχετική επιστολή».

πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Σκίζει από ιστορία ο “κύριος” Τηγάνι εεεε Ταγιάνι!Βούτα το κεφάλι σου σε μιά λεκάνι με νερό και αστο εκεί μέσα κανένα δεκάλεπτο ρε ανιστόρητε που θα αποκαλέσεις τον Φίλιππο(Αυτός που αγαπά τους Ίππους-άλογα.Φίλος των αλόγων).Καθαρά Αρχαιοελληνική σύνθετη λέξη,και τον Αλέξανδρο(Αλέξω δλδ αποθώ + άνδρες δλδ σε ελεύθερη μετάφραση αυτός που απωθεί τους εχθρούς του!Άντε πνίξου το λοιπόν “κύριε” Τηγάνι!

Comments are closed.