Έσωσε 321 άτομα από αυτοκτονία σε 13 χρόνια

Το κάνει απλά για χόμπι

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από ένα χόμπι, προκειμένου να διασκεδάζει, να ξεσκάει και να εκφράζεται εκτός της εργασίας του. Η συντριπτική πλειοψηφία ακολουθεί κάποιο ή περισσότερα σπορ. Άλλοι, πιο… ματσό, κάνουν ταξίδια. Κάποιοι άλλοι επιδίδονται σε πιο… πικάντικα, ή πιο… ακραία χόμπι. Υπάρχει ένας άνθρωπος στην Κίνα, που ακολουθεί έναν δικό του δρόμο. Για την ακρίβεια, ακολουθεί τον δρόμο άλλων και τους… σώζει τη ζωή!

Ο 48χρονος -σήμερα- Τσεν Σι, επέλεξε να περιπολεί τη Nanjing Yangtze River Bridge, προκειμένου να σταματά συμπολίτες του που που έχουν χάσει την όρεξη για ζωή και σπεύδουν να αυτοκτονήσουν. Κάθε βδομάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο και παρακολουθεί τις… ύποπτες κινήσεις, πάντα έτοιμος να επέμβει.

Τι κατάφερε από το 2003 που έχει αναπτύξει αυτό το ιδιότυπο… χόμπι; Κατάφερε να σταματήσει 321 αυτοκτονίες και να διατηρήσει στη ζωή αντίστοιχο αριθμό ανθρώπων.

«Σώζωντας αυτούς τους ανθρώπους, είναι σαν να σώζω τον ίδιο μου τον εαυτό κατά το παρελθόν», τονίζει ο Κινέζος ήρωας, ο οποίος ήταν ένας εργάτης από την επαρχία. Κάθε Σαββατοκύριακο τα τελευταία 13 χρόνια, ο Τσεν Σι καβαλά το σκουτεράκι του και περιπολείμ μία απόσταση 20 χιλιομέτρων, όσο δηλαδή είναι το μήκος της γέφυρας που περνά πάνω από τον μεγάλο ποταμό.

Σχετικά άρθρα