Έσπασε ταμεία το Star Wars

Πάει να σπάσει ρεκόρ η ταινία

«Έσπασε» τα ταμεία η ταινία «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Disney και όπως μεταδίδει το Associated Press μόνο στην Αμερική έκανε την Πέμπτη εισπράξεις 57 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσό αυτό ανήλθε συνολικά στα 130 εκατομμύρια δολάρια!

Η έβδομη συνέχεια της επικής «σειράς» έχει προκαλέσει πανικό ενθουσιασμού στο κοινό, ενώ είχε καταγράψει εισπράξεις ρεκόρ, αρκετό διάστημα πριν την προβολή της.

Κι όμως, μόνο στη βόρεια Αμερική  η προείσπραξη των εισιτηρίων για την ταινία έσπασε  το «φράγμα» των 100 εκατ. δολαρίων.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μελέτη της Goldman Sachs, η νέα πολυαναμενόμενη συνέχεια του Star Wars θα αποφέρει συνολικά 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως τα συνολικά έσοδα από το εγχώριο box office θα φτάσουν τα 750 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο εξωτερικό τα έσοδα θα αγγίξουν τα 1,2 δισ.

Εάν οι προβλέψεις της Goldman Sachs επιβεβαιωθούν η νέα ταινία Star Wars αναμένεται να είναι η 3η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών μετά τον Τιτανικό και το Avatar!

Σχετικά άρθρα