Εστίαση: Με αρνητικό rapid test ανήλικοι 12 – 17 ετών (vid)

Με τεστ 48 ωρών σε κλειστούς χώρους

Με αρνητικό rapid test θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι 12- 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα νέα μέτρα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ΦΕΚ, στο πλαίσιο των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, στα οποία οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης είναι έως 180 ημέρες.

Στην εστίαση, κλειστοί χώροι θεωρούνται και τα καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών. Για τους ανήλικους 5 – 11 ετών, η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης γίνεται με δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, υπογεγραμμένη από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου δεν απαιτείται η φυσική παρουσία.

Θεμιστοκλέους: Με την επίδειξη αρνητικού rapid test τα παιδιά στην εστίαση

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα παιδιά 12 – 17 ετών θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σχετικά άρθρα