Εστίαση: Πότε θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι

Σε καφετέριες και εστιατόρια

Στην αποκάλυψη ότι και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα φτάσει στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές. Πάντως, οι επιχειρηματίες προειδοποιούν με μη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην τιμή καταναλωτή, διαφωνώντας τόσο με τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου όσο και με τον περιορισμό της εφαρμογής του στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά και όχι στο σύνολο της εστίασης.

Σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς, μίλησε για «ντροπιαστική μείωση» μόνο για πέντε μήνες του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο. Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα. Τέλος, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Υγεία προηγείται της Οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.

Σχετικά άρθρα