Εστιάτορας αρνήθηκε να σερβίρει δύο μουσουλμάνες

Eπειδή φορούσαν μαντίλα

Η Γαλλίδα υπουργός Γυναικείων Δικαιωμάτων Laurence Rossignol έκανε διάβημα στο διακυβερνητικό συμβούλιο εναντίον του ρατσισμού αφού ένας εστιάτορας αρνήθηκε να σερβίρει δύο γυναίκες που φορούσαν μαντίλα και μουσουλμανικό ένδυμα μέσα στο εστιατόριό του.

Το γεγονός συνέβη το Σάββαρο στην πόλη Tremblay-en-France, μακρινό προάστιο του Παρισιού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δύο γυναίκες μπήκαν στο εστιατόριο Le Cenacle για να φάνε. Τότε ο επικεφαλής της κουζίνας τις έδιωξε από το κατάστημα λέγοντάς τους «όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες».

Στο βίντεο που τράβηξε η μία από τις δύο μουσουλμάνες, η μία ακούγεται να λέει τη στιγμή της έντασης: «Δεν θέλουμε να μας σερβίρουν ρατσιστές» και ο εστιάτορας απαντάει: «Οι ρατσιστές δεν σκοτώνουν ανθρώπους».

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο εστιάτορας ζητάει από τις δύο γυναίκες πολλές φορές να εγκαταλείψουν τα μαγαζί λέγοντας «εγώ είμαι το αφεντικό εδώ».

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό L’Express, η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε ότι έφτασε στο εστιατόριο αλλά δεν διευκρινίζεται αν έχει γίνει μήνυση.

Σύμφωνα με την Le Parisien ο εστιάτορας, αργότερα, αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη ενώ δήλωσε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση μέσα στο κλίμα των ημερών και όλη τη συζήτηση που γίνεται στη Γαλλία για την απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες.

Σχετικά άρθρα