Εταιρεία λάνσαρε παγωτό από γάλα εντόμων

Όσοι το έχουν κάνει λένε πως είναι ιδιαίτερα νόστιμο

Μετά από μια κουραστική καλοκαιρινή ημέρα στην δουλειά, για πολλούς ένα εύγευστο παγωτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Θα μπορούσατε όμως να το απολαύσετε το ίδιο αν γνωρίζατε πως έχει παρασκευαστεί από γάλα εντόμων;

Το Gourmet Grubb, με έδρα το Κέιπ Τάουν, λανσάρει το παγωτό προκειμένου να εξοικειώσει τους πολίτες με τις γεύσεις που προέρχονται από έντομα.

Το ακριβό έδεσμα χρησιμοποιεί ως βάση το EntoMilk, μια γαλακτοκομική εναλλακτική λύση που παράγεται με την ανάμειξη των προνυμφών ενός τροπικού εντόμου, γνωστού ως μαύρη μύγα.

Από τις πέντε γεύσεις, που διατίθενται, η σοκολάτα πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (7/10) από όσους τις δοκίμασαν. Αυτή τη στιγμή το ιδιαίτερο αυτό παγωτό είναι διαθέσιμο μόνο στη Νότια Αφρική, αλλά η συνιδρύτρια της εταιρείας, Λέα Μπέσα, επισημαίνει πως στοχεύουν να επεκταθούν σε όλον τον κόσμο. Θέλουν μάλιστα να λανσάρουν και άλλα προϊόντα από EntoMilk, όπως γιαούρτι και τυρί.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα έντομα αποτελούν μια λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού, καθώς η κατανάλωσή τους όχι μόνο θα φροντίσει για τη σίτιση εκατομμυρίων ανθρώπων που λιμοκτονούν, αλλά θα περιορίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Τα έντομα λέγεται πως μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές, όπως το ψάρι και το κόκκινο κρέας, καθώς είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, φθηνά στην παραγωγή τους, φιλικά προς το περιβάλλον, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.

Τον περασμένο μήνα, η Gourmet Grubb, άνοιξε ένα καινούριο κατάστημα στο οποίο προσέφερε αλμυρά πιάτα με ουσίες από έντομα, όπως ζυμαρικά και κροκέτες μαύρων προνυμφών.

Οι επικεφαλής της εταιρείας δήλωσαν πως η EntoMilk μπορεί να κάνει πραγματικά την διαφορά και να μειώσει την κυκλοφορία των γαλακτοκομικών προϊόντων εάν η τάση αυτή γίνει αποδεκτή σε παγκόσμια κλίμακα.

Σχετικά άρθρα