Έθαψε ο Τραμπ την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ για… φορολογικούς λόγους;

Χαμός στις ΗΠΑ

Το σημείο στο γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ όπου κηδεύτηκε η πρώην σύζυγός του Ιβάνα μπορεί να ωφελήσει φορολογικά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όταν η Ιβάνα Τραμπ, πρώτη σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θάφτηκε τον περασμένο μήνα κοντά στην πρώτη τρύπα του Trump National Golf Club στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ, λίγοι ήταν εκείνοι που μάντεψαν ότι η τοποθεσία του τάφου της θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους φορολογικούς σκοπούς που επί μακρόν σχεδίαζε ο πρώην σύζυγός της.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη του νεκροταφείου από όλους τους φόρους, τους συντελεστές και κάθε είδους επιβαρύνσεις. Ως εκ τούτου, ο τάφος της Ιβάνα θα μπορούσε δυνητικά να έχει ευνοϊκές φορολογικές επιπτώσεις για ένα καταπίστευμα της οικογένειας Τραμπ η οποία κατέχει την επιχείρηση γκολφ, σε μια πολιτεία όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι αδιανόητα υψηλοί.

 

Απαλλαγμένες από κάθε είδους φόρο οι εταιρείες που διαχειρίζονται νεκροταφεία στο Νιου Τζέρσεϊ

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετσταουν του Νιου Τζέρσεϊ, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία.

Όμως η Ιβάνα Τραμπ, η οποία πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα σε ηλικία 73 ετών μετά από πτώση στο σπίτι της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, είναι το πρώτο άτομο που θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με τον φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ, οι εταιρείες που διαχειρίζονται νεκροταφεία δεν απαλλάσσονται μόνο από φόρους ακίνητης περιουσίας, συντελεστές και επιβαρύνσεις ή φόρους ιδιοκτησίας, αλλά και από φόρους επιχειρήσεων, φόρους επί των πωλήσεων, φόρους εισοδήματος και φόρους κληρονομιάς, σύμφωνα με το Insider.

«Τριπλέτα φοροαποφυγής» το σημείο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έθαψε την πρώην γυναίκα του

Η Μπρουκ Χάρινγκτον, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο κολέγιο Ντάρτμουθ στο Νιου Χάμσαϊρ, έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι είχε εξετάσει τους ισχυρισμούς ότι η Ιβάνα Τραμπ μπορεί να ωφελήσει τον φορολογικό σχεδιασμό του πρώην συζύγου της από… τον τάφο.

«Ως φορολογική ερευνήτρια, ήμουν δύσπιστη απέναντι στις φήμες ότι ο Τραμπ έθαψε την πρώην σύζυγό του σε αυτό το θλιβερό μικρό οικόπεδο στο γήπεδο του γκολφ του Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ μόνο και μόνο για να πετύχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Οπότε έλεγξα τον φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ και παιδιά… είναι μια τριπλέτα φοροαποφυγής. Ο φόρος περιουσίας, εισοδήματος και επί των πωλήσεων, όλα έχουν εξαλειφθεί», έγραψε η Χάρινγκτον, αφού άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεις που κατηγορούσαν τον Τραμπ ότι υποκινείται κυρίως από την πιθανότητα φορολογικής απαλλαγής.

Αργότερα, η Χάρινγκτον δημοσίευσε στο Twitter τον πλήρη φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ για τη γη των νεκροταφείων, δηλώντας έκπληκτη και κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι έθαψε τη σύζυγό του σε «κάτι περισσότερο από τον τάφο ενός φτωχού» ντροπιάζοντας τα τρία παιδιά που απέκτησαν μαζί, την Ιβάνκα, τον Ντον Τζούνιορ και τον Έρικ.

πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα