“Ετοιμαστείτε για πόλεμο”

Αναστάτωση προκάλεσε το μνμ του Κιμ Γιονγκ Ουν στις ένοπλες δυνάμεις

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προετοιμάζονται για πόλεμο ενόψει των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγουν από κοινού οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια μιας «ιστορικής» ομιλίας ενώπιον της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας, ο κ. Κιμ ζήτησε από το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (APC) να προετοιμαστεί «προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου που θα κηρύξει ο εχθρός», μετέδωσαν τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η σύγκληση της επιτροπής ακολουθεί τη διεξαγωγή την περασμένη εβδομάδα στρατιωτικής άσκησης- υπό την επίβλεψη του Κιμ – με σενάριο την επίθεση εναντίον νήσου της Νοτίου Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα.

Τα γυμνάσια της Βορείου Κορέας προέβλεπαν ότι μονάδες πυροβολικού θα αναπτύσσονταν στις νήσους Μου και Τζανγκτζάε, «σημαντικό θερμό μέτωπο» πλησίον των συνόρων με την Νότια Κορεά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ Korean Central News Agency (KCNA).

Όπως κάθε χρόνο, η ένταση κλιμακώνεται πριν από τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ- Νοτίου Κορέας που αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

To Tείχος του Βερολίνου είναι ορατό!

Πριν από έναν χρόνο ο καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ έστειλε από το Διάστημα μια εντυπωσιακή εικόνα. Επρόκειτο για μια φωτογραφία του Βερολίνου, που είχε τραβήξει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, η οποία αποδεικνύει ότι η πόλη παραμένει διχασμένη 25 ολόκληρα χρόνια (24 τότε) μετά την πτώση του Τείχους. Το Δυτικό Βερολίνο λάμπει, καθώς […]

1 Σχόλιο

Comments are closed.